10 januari 2018
Rubriek Gehoor

9 tips om thuis beter te horen

Met de juiste inrichting en indeling van uw huis kunt u het hoorcomfort in huis flink verbeteren. Dit is voor iedereen prettig, maar zeker voor mensen die minder goed horen. Bekijk onze tips voor het verbeteren van de akoestiek en maak uw woonomgeving zo aangenaam mogelijk.

10 januari 2018
Rubriek Gehoor
Lees meer
Terug

7 Tips nat hoortoestel

 image
09 mei 2018
Rubriek

7 Tips voor als uw hoortoestel nat is geworden

De meeste hoorapparaten zijn niet dol op vochtigheid. Met de zomer (met bijbehorende waterpret) in aantocht bieden wij u onze top tips voor wat te doen als uw hoortoestel nat is geworden. 

 

Hoewel er tegenwoordig ook waterdichte hoortoestellen verkrijgbaar zijn, zijn de meeste hoorapparaten toch niet dol op vochtigheid. En omdat een ongeluk traditiegetrouw in een klein hoekje zit, kan het dus zomaar gebeuren dat uw hoortoestel in het water valt. Daarom, speciaal met de aankomende zomervakantie (met bijbehorende waterpret) in het achterhoofd, onze top tips voor wat te doen als uw hoortoestel nat is geworden. 

  1. Doe uw hoortoestel zo snel mogelijk af en zet het uit. Mocht u bij het strand zijn, wees dan extra alert op zand aan uw handen; dit kan het toestel flink beschadigen. 
  2. Verwijder de batterij en/of batterijlade direct, zodat eventuele roestvorming snel gestopt wordt. 
  3. Hierna kunt u het toestel droogdeppen met een microvezeldoek en voorzichtig droog schudden. Herhaal dit een aantal keer, totdat de doek droog blijft. U kunt ook een speciale droogdoos gebruiken om het toestel grondig te drogen, deze zijn in ieder geval handig voor dagelijks gebruik om uw toestellen in topconditie te houden. 
  4. Een andere optie is het toestel in (ongekookte) rijst te leggen – let hierbij wel op dat het toestel stofvrij blijft, het kan dus raadzaam zijn het toestel eerst in een doek of zakje te verpakken alvorens het in de absorberende rijst te leggen. 
  5. Droog het toestel niet in de zon of bij een radiator, dit kan zeer schadelijk zijn voor de werking van het apparaat.
  6. Na 48 uur mag u nieuwe batterijen in het toestel doen. Als u een hoortoestel droogdoos gebruikt, dan mag dit al na 24 uur. 
  7. Werkt het toestel niet meer naar behoren, of twijfelt u aan de werking? In Nederland bent u als klant van Beter Horen welkom in elke Beter Horen vestiging
Samenvattend: als uw hoortoestellen per ongeluk nat worden, is het vooral zaak om rustig te blijven en snel te handelen. Dan kan veel schade alsnog voorkomen worden. En vertrouwt u het niet, of wilt u ze toch even laten nakijken? Dan is er altijd een Beter Horen audicien in de buurt. 
09 mei 2018
Rubriek