10 januari 2018
Rubriek Gehoor

9 tips om thuis beter te horen

Met de juiste inrichting en indeling van uw huis kunt u het hoorcomfort in huis flink verbeteren. Dit is voor iedereen prettig, maar zeker voor mensen die minder goed horen. Bekijk onze tips voor het verbeteren van de akoestiek en maak uw woonomgeving zo aangenaam mogelijk.

10 januari 2018
Rubriek Gehoor
Lees meer
Terug

5 symptomen bij gehoorverlies

 Symptomen gehoorverlies, herkenbare situaties wanneer het gehoor achteruitgaat
04 april 2017
Rubriek Gehoor

Top 5 veelvoorkomende symptomen bij beginnend gehoorverlies

Slechter horen ontstaat meestal niet van de ene op de andere dag: dit gebeurt heel geleidelijk. Vanaf het dertigste levensjaar gaat het gehoor langzaam achteruit. Veel mensen hebben het niet altijd direct in de gaten. Of willen het niet direct weten. En dat snappen wij als geen ander. 

U kunt op bepaalde momenten merken dat uw gehoor achteruit gaat. Wij hebben 5 veelvoorkomende symptomen voor u op een rijtje gezet. 

1. U moet vaak om herhaling vragen

U vraagt regelmatig “Wat zeg je?” en “Sorry, nog één keer?”. Dat is niet prettig. Soms verstaat u iemand ná het vragen nog steeds niet goed, en besluit u om het te laten gaan en het niet meer opnieuw te vragen. 

2. U zet de televisie onbewust harder 

Onbewust zet u de televisie steeds wat harder. Wilt u weten of u dit ook doet? Maak dan een notitie van de instellingen van het geluid van de televisie. Als u iedere maand even kijkt naar de notitie kunt u zien of u de televisie ongemerkt toch wat harder gezet heeft.  

3. Iemand in uw omgeving spreekt u aan

Natuurlijk is het voor u lastig om met gehoorverlies om te gaan. Maar ook voor mensen in uw omgeving is het moeilijk om hiermee om te gaan. Toch zien wij vaak dat de omgeving voor een duwtje in de rug zorgt om iets aan gehoorverlies te doen. Zij kunnen u steun bieden in het leren omgaan met gehoorverlies.

4. U bent (onverklaarbaar) vermoeid

Hersenen wennen geleidelijk aan minder informatie. Ons brein vult ‘gaten’ zelf in. U moet dus hard werken om alles bij te houden als u maar de helft verstaat van wat wordt gezegd. U stelt onbewust namelijk zelf de meest logische inhoud samen. Dit opvullen van gaten kost energie. Hierdoor kunt u aan het einde van de dag vermoeider zijn dan anders. 

5. U heeft moeite met grote groepen

U heeft moeite om gesprekken te volgen. Zeker als er veel omgevingsgeluid is. Bijvoorbeeld als u zich in een grote groep bevindt. Op een verjaardag, vergadering of in een restaurant. U heeft daardoor het gevoel dat u niet meer helemaal mee kunt met uw gezelschap.


Herkent u zich in deze situaties? Doe dan de online hoortest. Of maak gratis en vrijblijvend een afspraak om langs te komen bij één van onze winkels.

04 april 2017
Rubriek Gehoor