Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Hoortoestellen en luistersituatiesHoortoe​stellen

 
Beter Horen heeft verschillende soorten hoortoestellen. Welk hoortoestel past bij u? Dat hangt af van verschillende factoren. Het uitgangspunt is het resultaat van de gehoortest, gevolgd door een vragenlijst over uw levensstijl en persoonlijke luistersituaties. In welke situaties ondervindt u gehoorproblemen? De deskundige en StAr gecertificeerde audiciens van Beter Horen staan voor u klaar voor persoonlijk advies om weer beter te gaan horen. 
 

Typen hoortoestellen


Omdat er verschillende soorten en gradaties van gehoorverlies bestaan, bestaan er ook diverse gehoorapparaten (ofwel hoortoestellen) die inspelen op de verschillende behoeftes. Zo versterkt bijvoorbeeld het ene hoortoestel lage tonen, terwijl een ander toestel meer de middentonen versterkt. Daarnaast zit er verschil in de mate van versterking die een gehoorapparaat kan bieden.
 

Assortiment hoortoestellen


Beter Horen biedt topkwaliteit hoortoestellen (uitsluitend A-merken) van diverse soorten, merken en prijzen. Beter Horen heeft een breed productaanbod. Er zijn tenminste drie A-merk keuzes voor elke categorie.
 
Het assortiment is ingedeeld in vijf hoortoestel-categorieën. Dit geldt voor alle hoorwinkels in Nederland en is onderdeel van de Hoorzorg. De indeling is gebaseerd op de persoonlijke 'zorgvraag', dat onderdeel is van het nieuwe keuzeprotocol voor de hoorzorg van Zorgverzekeraars Nederland.
 
Categorie 1 betreft een relatief eenvoudige 'zorgvraag'. In deze categorie worden basis hoortoestellen aangeboden. Bij categorie 5 is er sprake van een complexer gehoorverlies en/of veeleisende persoonlijke luistersituaties. Daarbij horen de meer geavanceerde hoortoestellen. Tevens zijn er zeer geavanceerde hoortoestellen waarvoor de zorgvergoeding niet van toepassing is. Nieuw in Nederland is het LiNX hoortoestel, dit is het eerste 'Made for iPhone' toestel.

Lees verder bij 'hoortoestellen vergelijken' voor meer informatie over het assortiment aan de hand van luistersituaties. 
 

Video over hoortoestellen


In deze video vertelt audicien Kees Ahoud over soorten hoortoestellen, uiteenlopende luistersituaties, verschillen tussen hoortoestellen en over de rol van de audicien.​

​​​​

 

Meer informatie over hoortoestellen

Wilt u deskundig advies op maat van onze audiciens, of gratis een vrijblijvende gehoortest? Maak een afspraak met een Beter Horen-winkel bij u in de buurt. U bent van harte welkom!

​ ​​

U bent hier:
  • Vraag? Bel gratis 0800 0200 159