23 juni 2016
Rubriek Martin de Jong

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw hoortoestellen

Wanneer u uw hoortoestellen zo’n 15 uur per dag draagt, betekent dit dat u ze per jaar ongeveer 5.500 uur in hebt. Na vijf jaar hebben de hoortoestellen meer dan 27.000 uur gewerkt! In weer en wind, in de zon en in de regen. Goed onderhoud is dan ook zéér belangrijk voor de levensduur van uw hoortoestellen zodat u optimaal kunt blijven verstaan. 

23 juni 2016
Rubriek Martin de Jong
Lees meer
Terug

wat kost een hoortoestel?

 Blog van Beter Horen audicien Sophia Prosper
31 augustus 2016
Rubriek Sophia Prosper

Wat mag een hoortoestel kosten?

‘Wat kost een hoortoestel?’ Als er iemand onze hoorwinkel binnenkomt met een recept voor hoortoestellen, dan is dat vaak de eerste vraag. Die vraag doet me altijd denken aan mijn eigen eerste werkdag bij Beter Horen.

De prijs van een hoortoestel

Op die dag legde mijn praktijkbegeleider een hoortoestel in mijn hand en vroeg: ‘Wat mag zo’n apparaatje kosten volgens jou?’ Het was voor die tijd een klein apparaat en het was in mijn ogen niet meer dan een beige stukje plastic. ‘Ongeveer 100 gulden’, schatte ik. Ik werd al snel uit de droom geholpen. Het toestel kostte 1500 gulden. Dat was ongeveer gelijk aan mijn toenmalige maandsalaris. Mijn mond viel open van verbazing. Zoveel geld voor zo’n apparaatje! En de meeste slechthorenden dragen er zelfs twee!
 

Vergoeding

Een paar weken geleden bezocht een ernstig slechthorende man van 35 jaar oud onze winkel met een recept voor een nieuw hoortoestel op rechts. Het andere oor is volledig doof. Hij gaf aan dat zijn budget vrij krap was. Ik raadde hem om verschillende audiologische redenen een Phonak Naïda UP aan. Dit hoortoestel lag wel flink wat boven zijn budget, maar met een vergoeding van de zorgverzekeraar en een vergoeding van UWV moest het wel haalbaar zijn. Tijdens de proefperiode liep hij een paar keer binnen voor kleine aanpassingen van de instellingen. Vandaag was hij hier voor de eindcontrole.
 

'Wat is een hoortoestel waard?'

Stralend vertelde hij: ‘Ik hoor mijn kinderen praten als ze boven aan het spelen zijn. Ik hoor zelfs wie er aan het woord is. Dat heb ik nog nooit eerder kunnen horen. Ik hoor ook mijn eigen stem, die heb ik ook nog nooit echt gehoord. Verder hoor ik het ritselen van bladeren in het bos en ik geniet voor het eerst in mijn leven echt van muziek.’ Er was letterlijk een wereld voor hem opengegaan, waarvan hij het bestaan niet kende. Misschien is ‘Wat kost een hoortoestel?’ niet de goede vraag. Misschien is een veel belangrijkere vraag: ‘Wat is een hoortoestel waard?’.

Rekentool

Wilt u precies weten wat u voor een hoortoestel betaalt? Vul dan onze rekentool in. Hierna weet u exact uw eigen bijdrage voor één of twee hoortoestellen.​ Naar de hoortoestel rekentool.

 

aug 31th 2016