23 juni 2016
Rubriek Martin de Jong

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw hoortoestellen

Wanneer u uw hoortoestellen zo’n 15 uur per dag draagt, betekent dit dat u ze per jaar ongeveer 5.500 uur in hebt. Na vijf jaar hebben de hoortoestellen meer dan 27.000 uur gewerkt! In weer en wind, in de zon en in de regen. Goed onderhoud is dan ook zéér belangrijk voor de levensduur van uw hoortoestellen zodat u optimaal kunt blijven verstaan. 

23 juni 2016
Rubriek Martin de Jong
Lees meer
Terug

Hoorhulpmiddelen met bluetooth

 Blog van Beter Horen audicien Miep Leneman
31 augustus 2016
Rubriek Miep Leneman

Hoorhulpmiddelen met bluetooth

Bluetooth is een communicatietechniek waarmee we steeds gemakkelijker draadloos contact kunnen maken met heel veel apparaten in onze omgeving. Een bekend voorbeeld is de mobiele telefoon. Dankzij bluetooth kan deze draadloos communiceren met uw hoortoestel. U hoeft het telefoontoestel niet meer bij uw oor te houden, u heeft geen last meer van gepiep en kunt het gesprek optimaal verstaan.

Bluetooth wordt ook toegepast om de tv beter te kunnen horen, de vaste huistelefoon te verstaan en om een mp3-speler te gebruiken.
 

Streamer: tussen hoortoestel en Bluetooth in

Een nadeel is wel dat Bluetooth meer stroom verbruikt dan uw hoortoestelbatterij aan kan. Bluetooth inbouwen in het hoortoestel zelf is dus (nog) niet mogelijk. Fabrikanten gebruiken daarvoor 'streamers'. Dit is een 'tussenstation' dat de communicatie tussen uw hoortoestellen en de randapparatuur (tv, telefoon) verzorgt. Het tussenstation is vaak gewoon oplaadbaar, dus geen gedoe met batterijen! Zo heeft Siemens de Tek, Oticon de Streamer Connectline en Phonak de Icom. Er zijn ook universele bluetooth oplossingen.

Welke bluetooth streamer geschikt is voor uw hoortoestel, kunt u vragen aan de audicien in uw Beter Horen winkel.

aug 31th 2016
Rubriek Miep Leneman