23 juni 2016
Rubriek Martin de Jong

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw hoortoestellen

Wanneer u uw hoortoestellen zo’n 15 uur per dag draagt, betekent dit dat u ze per jaar ongeveer 5.500 uur in hebt. Na vijf jaar hebben de hoortoestellen meer dan 27.000 uur gewerkt! In weer en wind, in de zon en in de regen. Goed onderhoud is dan ook zéér belangrijk voor de levensduur van uw hoortoestellen zodat u optimaal kunt blijven verstaan. 

23 juni 2016
Rubriek Martin de Jong
Lees meer
Terug

Het geheime leven van klanken

 image
13 januari 2017
Rubriek

Het geheime leven van klanken

Hans van Koolwijk is geluidskunstenaar en voert al vijfentwintig jaar een zoektocht naar het onzichtbaarste van alles: geluid. 

Hoe hij die zoektocht vormgeeft? Hij creëert de meest wonderlijke machines en instrumenten. “Kijk, dit is de Klankkaatser, een ongelooflijk apparaat”, vertelt Hans van Koolwijk in zijn atelier in een voormalig Amsterdams pakhuis. Wie in deze sensationele cabine naar binnen gaat wordt getrakteerd op een wonderlijke ervaring, want de klank krijgt iets onbegrijpelijk tastbaars. Ook geeft Van Koolwijk performances met zelfgemaakte instrumenten, zoals tijdens het Oeral Festival 2011 met de ‘geluidsmachines’ Jaknikkers-Windtikkers. Eveneens indrukwekkend is de Oorsprong, een gigantische ‘fluit’ van staal in het Klankenbos in het Belgische Neerpelt. Als je door de buis loopt wordt je letterlijk omgeven door de klank die overal om je heen trilt. Klank is voor Van Koolwijk materie. En daarmee voelbaar en aanraakbaar. “Door het zo te stellen, kun je er ook mee werken en klank kneden, buigen en bewerken.”Wat staat er nog meer op het programma? “Ik zou ook eens iets willen doen met wat je niet kunt zien, maar er wel is”, aldus Van Koolwijk. “Dat lijkt me geweldig. Mijn droom is dat geluid zichtbaar wordt.”

Meer over het werk van Hans Koolwijk >

13 januari 2017
Rubriek